Innovatie Blitz: Hotels en ESG

60 Direct Toepasbare ESG-Strategieën in Slechts 60 Minuten

Als een grotere hotelketen bent u verplicht om te voldoen aan diverse ESG-wetgevingen, waaronder de CSRD en de nieuwe IFRS-richtlijnen. Echter, zelfs als een kleinere keten of een individueel hotel wordt u geconfronteerd met steeds kritischer wordende gasten die verwachten dat u actie onderneemt om uw duurzaamheidsinspanningen te verbeteren. Dit vereist niet alleen dat u deze maatregelen op papier vastlegt, maar ook daadwerkelijk impact creëert.

Het is van cruciaal belang om te begrijpen dat duurzaamheid niet langer een optionele inspanning is, maar een onvermijdelijke vereiste in de hospitality-industrie. Gasten zijn zich steeds meer bewust van de ecologische en sociale impact van hun keuzes, en ze verwachten dat hotels actief bijdragen aan positieve verandering.

In slechts 60 minuten onthullen we maar liefst 60 bewezen en direct toepasbare praktische stappen om duurzaamheid binnen uw hotel(s) te bevorderen. Elk van de gepresenteerde stappen zijn eerder met succes toegepast door andere hotels en hebben geresulteerd in kostenbesparing, een hogere klanttevredenheid of een algemene positieve impact op de omgeving.

Tijdens de presentatie zullen we alle afdelingen binnen uw hotels behandelen, waaronder food en beverage, wellness, frontdesk, back-office, finance en vele andere. Voor elke afdeling zullen we uitleggen welke stappen al door anderen zijn gezet en welke mogelijk ook door u kunnen worden genomen. Bovendien zullen we dieper ingaan op verschillende termen die vaak worden gebruikt, zoals ‘lokaal inkopen’, om te verduidelijken wat dit precies betekent en, nog belangrijker, hoe dit van invloed is op uw F&B en Room Management.

Dankzij deze bewezen strategieën zult u na deze presentatie direct in staat zijn om de duurzaamheidsprestaties van uw hotel te beoordelen en uw volgende stappen te bepalen. Klaar om de volgende stap te zetten of zelfs een voortrekker worden?!

Scroll to Top